..I Believe ALLAH Has Bigger Plan For Me Than I Had For Myself..

KUNING: Jangan degil!


Entry ni xde kaitan dgn geng bersih,geng merah atau sebagainya ya!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Hri ni follow up prolong jaundice Zahra.. Semua okay.. Xde masalah yg serius. 
Cuma kuning je lambat hilang.
-_-!

Bila tya pada doc,kuning dia masih ada,doc ckp x apa. Selalunya xde masalah serius.

Doc pun explain.secara ringkas beginilah bunyi nya:
Bila baby dah berusia 14 hari, selaput otak dah matang(kuat-oh aku lupa beliau guna term apa td) jd effect kuning tu xsampai ke otak la.. Ni untuk bby yg ckup bulan. 14 hari. Kalu yg xckup bln doc yg sebelum ni ckp 21 hari.
Yang paling ditakuti adalah bacaan kuning yg sgt  tinggi pda usia sebelum 14 hri sehingga blh effect ke otak atau memerlukan pertukaran darah.

** ni penjelasan dr ckgu math yg belajar biology smpai form 5 je.sebarang pembetulan atau penambahbaikan dr golongan medic line sgt digalakkan.hihi**


Apa pun: JANGAN bagi makan bayi2 anda selain susu ibu sekiranya menghadapi masalah kuning.

Dan...

Bertabahlah. 

Sekian.

P/s: sapa2 yg ada anak masalah kuning blh tinggalkan komen sket. 


2 comments:

Nurul Asma' said...

Moga cepat sembuh baby zahra... Muahh sikittt

Atie putri said...

Insyaallah.. Tq auntie asma'.. :)